Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ár:
229.990 Ft
Menny.:db
Termék címkék: Öv

SS Csat - SS koppelschloss

Ár:
229.990 Ft
Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!
Eredetiséget Igazoló Vizsgálati Lap - Termékhez Eredetiséget Igazoló Vizsgálati Lap - Termékhez
0 Ft
Menny.:db
Cikkszám: 2WW531
Szállítási díj: 2.650 Ft
Várható szállítás: 2024. július 23.
Elérhetőség: 1 db raktáron

Leírás

Viseltes, tisztítatlan állapotú SS (Schutzstaffel) csat, amely alapanyaga felületkezelt (festett) vaslemez. 

Rövid háttértörténet:

Az Allgemeine-SS-t 1923 májusában alapítják. Elnevezésüket hivatalosan 1925. november 9. után kapják, amely a sikertelen müncheni puccs második évfordulója volt. Ettől kezdve, mint Véderő (Schutzstaffel - SS) találkozhatunk velük.

Kezdetben a Rohamosztag (Sturmabteilung - SA) alá rendelt SS csatjainak megjelenése teljesen azonos volt az SA szervezeti egységébe tartozó személyekkel, hiszen ugyanazon stílusú darabokat viselték. Adolf Hitler azonban ezt másképp képzelte el és személyesen tervezett új csatot kifejezetten a legénységi és altiszti állomány számára. Ez utóbbinak a liszenszét legelső alkalommal kizárólagosan az Overhoff & Cie cég kaphatta meg.

Az új csatot 1931 végén, 1932 elején állították rendszerbe. A korai darabok kezdetben nikkel-ezüst (alpakka) alapnyagúak voltak, amelyet 1936 körül váltott csak az alumínium. Az alumíniumot 1940 körül váltja fel a költséghatékonyság és a nyersanyaghiány okán a vas. Ez utóbbi megjelenésében is változik, hiszen ezután már nem ezüst, hanem a terepi környezethez jobban alkalmazkodva szürke tónusú szinezetet kapnak. Az ezüst továbbra is megmarad és alkalmazható volt az ünnepi alkalmakra.

Az RZM felügyeleti rendszere (Reich Zeug Meisterei ) hivatalosan 1934 júniusában alakul München városában az SA korábbi eszközfelügyeleti rendszerének alapjain. Ennek oka az egységes megjelenés és minőség fenntartása, illetve ellenőrzése volt. 1934 végén az RZM az SS felszerelési tárgyai esetén is hatáskörrel bírt, így ezért láthatjuk egyszerre az RZM és az SS logókat (közöttük a számok pedig a szerződés számát és évét jelentették az adott céggel, beszállítóval, amelyet a beküldött mintadarabok jóváhagyását követően nyerhettek el) is bizonyos tárgyakon. Ez utóbbi 1943-ig volt követendő, hiszen ettől az évtől kezdve a Waffen SS (Fegyveres Véderő) felszerelési tárgyai esetében már maga végezte az ellenőrzés és beszerzés, illetve gyártás folyamatát.

Paraméterek

Ország Németország
Időszak Két világháború között, II. Világháború
Gyártójelzés nincs
Gyártó Overhoff & Cie.
Típus Öv