Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ár:
16.990 Ft
Menny.:db
Termék címkék: Miniatűr

Nemzetiszocialista Tengerész Veteránszövetség Tagsági Jelvény - Nationalsozialistische Deutscher Marinebund Mitgleidsnadel

Ár:
16.990 Ft
Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!
Eredetiséget Igazoló Vizsgálati Lap - Termékhez Eredetiséget Igazoló Vizsgálati Lap - Termékhez
0 Ft
Menny.:db
Cikkszám: 2WW726
Szállítási díj: 990 Ft
Várható szállítás: 2023. október 02.
Elérhetőség: 1 db raktáron

Leírás

Kiváló, állapotú tagsági jelvény, amely meglehetősen ritka, hiszen a haditengerészeti veteránokat tömörítő alszervezet tagsági miniatűrje. 

Rövid háttértörténet:

A Német Nemzeti Veterán Liga (DRKB - Deutscher Reichskriegerbund) még az első világháború alatt alakult és a Német Harcos Szövetség (DKB - Deutscher Kriegerbund) alapjain jött létre, amely az 1870-71-es porosz-francia konfliktus veteránjait fogta össze. A különféle veteránszervezetek nagy része 1936-ra beleolvadt a DRKB-be, amelyet 1938-ban átneveztek Nemzetiszocialista Birodalmi Harcos Szövetségre (NS-DKB - Nationalsozialistische-Reichskriegerbund). A szervezet egyenruházatát érintő szabályozások 1933-ban, 1936-ban és 1938-ban láttak napvilágot. Az 1938-as módosítás többek között az új típusú mell és sapkasas viselését írta elő. Ez hasonló volt a korábbi formához, de a sas itt már balra tekint. A sas miniatűr változatának viselése civil ruházaton volt lehetséges.

 

Kiegészítés:

A Nemzetiszocialista Német Tengerész Liga (NSDMB - Nationalsozialistische Deutscher Marine Bund) 1935-ben jött létre és tagjainak nagy többségét a Német Haditengerészeti Liga (BDMV - Bund Deutscher Marine Vereine) tagjai közül toborozta. Rövid különállást követően a szervezet 1938-ban csatlakozott a Nemzetiszocialista Birodalmi Harcos Szövetséghez, majd 1943-ban a Német Haditengerészet (Deutsche Kriegsmarine) irányítása alá került.

Paraméterek

Ország Németország
Időszak Két világháború között, II. világháború
Típus Miniatűr