Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ár:
10.000 Ft
Menny.:db
Termék címkék: Jelvény

Német Téli Segélyező Jelvény - Winterhilfswerk Abzeichen - National Solidarität

Ár:
10.000 Ft
Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!
Eredetiséget Igazoló Vizsgálati Lap - Termékhez Eredetiséget Igazoló Vizsgálati Lap - Termékhez
0 Ft
Menny.:db
Cikkszám: 2WW704
Szállítási díj: 990 Ft
Várható szállítás: 2024. július 23.
Elérhetőség: 1 db raktáron

Leírás

Téli Segélyező jelvény, amelyet az adakozók számára adtak át ajándékként a Nemzeti Szolidaritás Napján. 

Nagyon szép állapotú, kifejezetten ritka, alumínium  alapanyagú példány.

 

​Rövid háttértörténet:

A Német Nép Téli Segélyező Szervezet akciója (Winterhilfswerk des Deutschen Volkes - WHW) a Nemzetiszocialista Népjóléti Szervezet (Nationalsozialistische Volkswohlfahrt) szervezése alatt állt, ahol adományokat gyűjtöttek különféle karitatív célokra. A Harmadik Birodalom nagy erővel szorgalmazta, hogy a németek segélyszervezeteken keresztül adakozzanak, amelyeket a párt irányításával juttattak el a rászorulók számára. Az eredetileg Heinrich Brüning nevéhez kötődő, már 1931-ben működő kezdeményezést, Adolf Hitler a párt irányítása alá rendelte és 1933-tól egészen 1945-ig megszakítás nélkül működött minden év októbere és márciusa között. A Harmadik Birodalom ifjúsági szervezetei (Hitler Jugend, Bund Deutscher Mädel) kapták a legaktívabb szerepet a gyűjtés lebonyolításában. Érdekesség, hogy az adakozók egyénileg nem voltak a listákon feltüntetve, mindig csak az teljes összegyűlt tételeket hozták nyilvánosságra.

A segélyező akciósorozatot általában a Nemzeti Szolidaritás Napja (Tag Der National Solidarität) nyitotta. Ekkor hírességek, politikusok, művészek és a társadalom fontos szereplői is bekapcsolódtak, ezzel is kedvet keltve az emberekben az adakozásra. Maga a kifejezés, mint nemzeti szolidaritás Josepf Goebbelstől származik, aki erről először 1933. szeptember 13-án beszélt először. Ezt követően a sajtó és a politikai propaganda is egyre többet emlegette a kifejezést és emelte be a legmagasabb szintekre.

Gyűjtői színtéren számos az eseménysorozathoz kapcsolható, különböző anyagú jelvénnyel és apró emléktárggyal találkozhatunk, amelyek akár régiónként eltérő képet mutathatnak. Ennek oka, hogy minden adakozónak valamilyen jelképes ajándékkal igyekeztek kedveskedni.

Paraméterek

Ország Németország
Időszak Két világháború között
Gyártójelzés Nincs
Gyártó Ismeretlen
Típus Jelvény