Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ár:
669.990 Ft
Menny.:db
Termék címkék: Kard

Német Repülős Tiszti Kard - Luftwaffe Offizierschwert - Eickhorn Solingen

Ár:
669.990 Ft
Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!
Eredetiséget Igazoló Vizsgálati Lap - Termékhez Eredetiséget Igazoló Vizsgálati Lap - Termékhez
0 Ft
Menny.:db
Cikkszám: 2WW522
Szállítási díj: 2.650 Ft
Várható szállítás: 2024. március 01.
Elérhetőség: 1 db raktáron

Leírás

Szép állapotú példány. Pengéje élezetlen, markolata és egyéb alkatrészei nem pótoltak. A tok bőrözése eredeti, de helyenként repedezett, kisebb darabok hiányoznak.

A penge jelölése, formai jellegzetességei alapján Paul Weyersberg gyártmány.

Rövid háttértörténet:

1933 márciusában alakul meg a Német Légisport Liga (Deutscher Luftsport Verband), amely egységbe tömöríti, az addig különállóan működő civil légisport klubbokat. A cél természetesen az volt, hogy a szabályozásokat és az első világháborút lezáró béke előírásait kijátsszák és a németek saját légierőt szervezhessenek.

1934-ben a DLV bevezetett egy kés és egy tőr variációt, amely közül utóbbi szolgált csupán a tiszti állomány számára. Szintén 1934-ben Herman Göring utasítására bevezették a becsület kardot (Ehrenschwert), amelyet a pilóta állomány egy válogatott csoportja kaphatott meg. A Német Légierő (Deutsche Luftwaffe) hivatalos, 1935-ös megalakulása után, a kardot, már tiszti kardként (Offizierschwert), vagy repülős kardként említik (Fliegerschwert). Ekkor már minden tiszt és hosszú szolgálati idővel rendelkező altiszt egyenruhájának és felszerelésének tartozéka a kard, amelyeket formális alkalmak esetén, többek között a kimenő vagy parádé egyenruhájukkal viseltek.

A korai példányok szerelékei és tartozékai alpakkából készültek körülbelül 1940-ig, amely későbbiekben alumínium vált fel. A kard viselését  végül egy 1944. december 23-ai rendelet vezeti ki a viselésből. 

Paraméterek

Ország Németország
Időszak Két világháború között, II. Világháború
Gyártójelzés Paul Weyersberg logó a pengén
Gyártó Paul Weyersberg
Típus Kard