Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ár:
529.990 Ft
Menny.:db
Termék címkék: Tőr

Német Repülős Tőr - Fliegerdolch - Eickhorn Solingen

Ár:
529.990 Ft
Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!
Eredetiséget Igazoló Vizsgálati Lap - Termékhez Eredetiséget Igazoló Vizsgálati Lap - Termékhez
0 Ft
Menny.:db
Cikkszám: 2WW505
Szállítási díj: 1.990 Ft
Várható szállítás: 2023. március 23.
Elérhetőség: 1 db raktáron

Leírás

Nagyon szép állapotú, komplett replülős tőr. Pengéje élezetlen, markolata és tokja is javításmentes. A pengén látható apróbb elszíneződéseket az egykor rákent fegyverzsír okozta.

Csatléka eredeti és hozzá tartozó, amely alapanyaga alumínium. Szintén javítás és sérülésmentes.

A tőr jelölése, formai jellegzetességei alapján Carl Eickhorn, míg a hozzá tartozó csatlék szinten karakterisztikája és gyári jelölése alapján Overhoff & Cie gyártmány.

Rövid háttértörténet:

1933 márciusában alakul meg a Német Légisport Liga (Deutscher Luftsport Verband), amely egységbe tömöríti, az addig különállóan működő civil légisport klubbokat. A cél természetesen az volt, hogy a szabályozásokat és az első világháborút lezáró béke előírásait kijátsszák és a németek saját légierőt szervezhessenek.

A Német Légisport Liga 1934 februárjában és árilisában rendszeresít egy tőrt a tisztek és egy kést a szervezet többi rendfokozatú állománya számára, amely viselésére csak 1934 későbbi időszakában adnak engedélyt. Ez után nem sokkal, 1935 márciusában az újonnan megalakult légierő leleplezését követően történik változás, amely során bevezetésre kerül a tiszti és altiszti állomány számára a Német Légisport Liga módosított kivitelű tőre. Ezt, az egyes típusúnak nevezett tőrt, a tiszti és altiszti állomány csak abban az esetben viselhette, amennyiben a személy rendelkezett érvényes pilóta engedéllyel.

Az 1935 és 1936 között legyártott, egyes típusú tőrök csatléka nikkel ezüstből, más néven német ezüstből, vagy közismert nevén alpakkából készült. Ezt váltotta fel 1936-ban a polírozott almíniumcsatlékos változat amelyet 1937-ben a kettes típusú tőr vált, amellyel párhuzamosan már az egyes típus nem készült.

Paraméterek

Ország Németország
Időszak Két világháború között, II. Világháború
Gyártójelzés Carl Eickhorn logó (pengén), OLC logó (csatlékon)
Gyártó Carl Eickhorn (tőr), Overhoff & Cie (csatlék)
Gyártási periódus 1936-1937 között
Típus Tőr