Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ár:
149.990 Ft
Menny.:db
Termék címkék: Díszfegyver

Német Parádé Bajonett - Extra-Seitengewehr - Richard Abraham Herder

Ár:
149.990 Ft
Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!
Eredetiséget Igazoló Vizsgálati Lap - Termékhez Eredetiséget Igazoló Vizsgálati Lap - Termékhez
1.490 Ft
Menny.:db
Cikkszám: 2WW480
Szállítási díj: 890 Ft
Várható szállítás: 2022. szeptember 29.
Elérhetőség: 1 db raktáron

Leírás

Nagyon szép állapotú, hosszú variáns, a rögzítősínben piros posztóval. Élezetlen, sérülésmentes, ahogyan azt a fotók is mutatják. 

A bőr saru jelölt, 1943-as gyártás. A bojt nem szakadt, vagy sérült, remek állapotnak örvend. Ebben az állapotban került elő egy régi magángyűjteményből, amelyet nemrégiben számoltak fel.

 

Rövid háttértörténet:

A Harmadik Birodalom fennállása alatt jelentős számú gyártó foglalkozott az S84/98, valamint a KS98, kifejezetten extra, nem harchoz készült példányok gyártásával. Két alaptípusa létezett, az úgynevezett rövid 20 cm-es pengehosszúságú és az úgynevezett hosszú, 24,5 cm-es pengehosszúságú modell. Az eleinte lassan fogyó típust az F. W. Höller marketingkampányának köszönhetően egyre nagyonbb példányszámban értékesítették. Az igen gyakran és jó minőségben hamisított, savmaratott pengés, egyéni megrendelésre készült változatok természetesen mind többletköltséget jelentettek a vásárló számára. 

A rögzítősín posztója egyfajta iránymutató egykori tulajdonosának pontos fegyverneméhez. A piros általánosságban a fegyveres erőket jelölte, ez utóbi a leggyakoribb. A zöld posztó a Jäger alakulatoknál volt jellemző, de ugyanúgy a Német Légierő (Deutsche Luftwaffe) is használt vörös, zöld, arany és kék színeket a betöltött szolgálati szerepkörtől függően.

Paraméterek

Ország Németország
Időszak Két világháború között, II. Világháború
Gyártó Richard Abraham Herder
Gyártójelzés Richard Abraham Herder logó a penge tövében
Típus Felszerelés