Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ár:
9.990 Ft
Menny.:db
Termék címkék: Kitüntetés

Német Népjóléti Medál - Medaille Für Deutsche Volkspflege

Ár:
9.990 Ft
Menny.:db
Cikkszám: 2WW448
Szállítási díj: 750 Ft
Várható szállítás: 2022. január 24.
Elérhetőség: 1 db raktáron

Leírás

Közepes állapotú, szalag nélküli, patinás példány. Az elismerés negyed osztálya.

Függesztőkarikáján jelölés nem található.

Rövid háttértörténet:

1939. május elsején mutatják be a Német Népjóléti elismeréseket, amelyek helyettesíteni célozták a korábbi Német Vöröskereszt (Deutsche Rote Kreuz) kitüntetéseit. Ezek már nem csak szolgálati érdemek után voltak kiérdemelhetőek, hanem mindazok számára elérhetővé váltak, akik valamilyen formában részt vállaltak a Német Vöröskereszt, valamint a Téli Segélyező (Winterhilf Werk) akciókban, esetleg részt vettek elesettek és rászorulók ápolásában, önkéntes alapon rendőri vagy tűzoltó szolgálati feladatokat vállatak (ezekért a tevékenységért a hivatásos rendőrök, vagy tűzoltók nem érdemelhették ki, hiszen állományon belül saját elismerésekre lehettek jogosultak), valamint valamilyen formában segítették a külföldön élő németajkúakat.

Az 1939 decemberi utasítások már tisztán rendelkeznek róla, hogy a különböző fokozatait katonai szolgálatot teljesítő személyek is viselhetik, noha különböző ezeket rendfokozat szerint lehetett kiérdemelni. Így tehát tábornoki rendfokozattól felfelé az első osztályra, ezredesi és alezredesi rendfokozat esetén másod osztályra, őrnagyi, valamint századosi rendfokozat esetén harmad osztályra, főhadnagyi rendfokozattól lefelé pedig negyed osztályra voltak jogosultak a jutalmazottak. Utoljára 1942. január 30-án találunk az elismerésre vonatkozó utalást, amely a kardokkal kiegészített harmad és negyed osztályok bevezetését taglalja, amelyeket harctéri bátorsággal lehetett kiérdemelni az arra jogosultságot szerzőknek.

A korábban a Német Vöröskereszt által adományozott kitüntetések tulajdonosainak engedélyezték, hogy azokat az újonnan alapított elismerésekre cserélhessék.

Paraméterek

Ország Németország
Időszak Két Világháború között, II. Világháború
Gyártójelzés Nincs
Gyártó Azonosítatlan
Típus Kitüntetés