Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ár:
3.990 Ft
Menny.:db
Termék címkék: Jelvény

Német Munkafront (Erő Az Öröm Által) Jelvény - Deutsche Arbeitsfront (Kraft Durch Freude) Abzeichen - Gau Württemberg-Hohenz. 1938 - Maner & Wilhelm

Ár:
3.990 Ft
Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!
Eredetiséget Igazoló Vizsgálati Lap - Termékhez Eredetiséget Igazoló Vizsgálati Lap - Termékhez
0 Ft
Menny.:db
Cikkszám: 2WW747
Szállítási díj: 990 Ft
Várható szállítás: 2024. június 25.
Elérhetőség: 1 db raktáron

Leírás

Szép állapotú, a Német Munkafront (Deutsche Arbeitsfront - DAF) jóléti szervezetének (Erő Az Öröm Által - Kraft Durch Freude - KDF) 1938-as jelvénye. Hátoldalán jelölt Maner & Wilhelm példány.

​RÖVID HÁTTÉRTÖRTÉNET:

A szabad kereskedelmi uniók végét az 1933-as választások jelentették, hiszen ekkor a nemzetiszocialista vezetés feloszlatta azokat. Az egykori tagokat innentől a Német Munkafront (Deutsche Arbeitsfront - DAF) fogadta be. Utóbbi volt a legnagyobb tagszámmal rendelkző szervezet a Harmadik Birodalomban. A szervezet célja többek között a munkások, dolgozók nemzetiszocialista eszmék mentén történő egységbe tömörítése volt. A tagság teljesen önkéntes jellegű volt, de a különböző kedvezmények és lehetőségek rendszere miatt munkavállalók tömegei csatlakoztak a a Német Munkafronthoz, amelyhez szorosan kapcsolódott az Erő Az Öröm Által (Kraft Durch Freude  - KDF) elnevezésű jóléti szervezet.

Paraméterek

Ország Németország
Időszak Két világháború között
Gyártójelzés Maner & Wilhelm, alatta Stuttgart W
Gyártó Maner & Wilhelm
Típus Jelvény