Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ár:
69.990 Ft
Menny.:db
Termék címkék: Felszerelés

Német "Trópusi" Kulacs - Tropen Feldflasche 31 - "Heinrich Ritter"

Ár:
69.990 Ft
Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!
Eredetiséget Igazoló Vizsgálati Lap - Termékhez Eredetiséget Igazoló Vizsgálati Lap - Termékhez
0 Ft
Menny.:db
Cikkszám: 2WW574
Szállítási díj: 2.650 Ft
Várható szállítás: 2024. május 28.
Elérhetőség: Elkelt

Leírás

Gyönyörű állapotú darab melyen szinte nem fogott az idő vasfoga. Bármely gyűjtemény éke lehet. Pohár pótolt darab.

Rövid háttértörténet:

1931-ben mutatták be az M31-es típusú kulacsokat, amelyek formavilága az M1893 és M1907 kulacsokon alapult. Kezdetben minden kulacs alumíniumból készült, de a háború előrehaladtával a nyersanyaghiány fokozódott, így fokozatosan át kellett térni olcsóbb alapanyagok használatára a hadiiparban, így a kulacsokat egy idő után már vaslemezből készítették.

1940-ben az új hadszíntér Észak-Afrika új kihívások elé állította a németeket. Több felszerelési elemet módosítani kellett az új környezethez, kihívásokhoz. Az M31 kulacsok eredetileg barna tónusú huzatát világosabb, olivazöld tónusúra cserélték, a bőr szíjazatot felváltotta a vászon. A huzat kiváltására született meg 1941 végére (noha Heinrich Ritter cége az előállítást levédette 1940. március 15-én a gyártás mégis 1941-től indut meg) a trópusi kulacsok barna, kompozit bevonata (farost és gyanta keveréke), amely jobb tulajdonságokkal rendelkezett a meleg klimatikus viszonyok között. 

Érdekesség, hogy a terméket egyedüliként előállító és a szabadalmat birtokló Heinrich Ritter cég nem gyártott 1944-es kulacsokat, ezzel az évszámmal nem került még elő publikált példány. A gyártás 1944-es megszűnésére számos teória született, amelyek között a túltermelés, vagy a gyártóüzem bombázások okozta károsodása is felvetődött. Szintén érdekes tény, hogy a típusból keveset látunk az afrikai harctéren készült fotókon, illetve kétségbe vonható a kifejezetten trópusi hadszíntérre való gyártásuk, hiszen teszteken a posztóborítású kulacsok lényegesen jobban teljesítettek, mint kompozit bevonatos társaik.

Vigyázat! A cég 1953-ig bizonyosan birtokolta a jogokat a saját technológiájához, amelyet 1954-ben meg is újított. Számos kulaccsal találkozhatunk, amelyen Ritter logó van, de azok már háború utáni gyártmányok, amelyekhez esetenként még háborús szíjazatot szereltek.

Paraméterek

Ország Németország
Időszak II. Világháború
Gyártójelzés HRE. 42
Gyártási év 1942
Gyártó Heinrich Ritter Esslingen
Típus Felszerelés