Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ár:
269.990 Ft
Menny.:db
Termék címkék: Kés

Német Hitlerjugend Kés - Hitlerjugend Fahrtenmesse

Ár:
269.990 Ft
Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!
Eredetiséget Igazoló Vizsgálati Lap - Termékhez Eredetiséget Igazoló Vizsgálati Lap - Termékhez
0 Ft
Menny.:db
Cikkszám: 2WW792
Szállítási díj: 2.650 Ft
Várható szállítás: 2024. május 28.
Elérhetőség: Elkelt

Leírás

Gyönyörű állapotú Hitler Jugend kés eredeti tokjában, eredeti bőrözéssel, a tokon eredeti festéssel. A markolat bontatlan!

A pengéjén látható gyártójelzése (RZM M7/13) alapján Arthur Schüttlehöfer (ASSO) gyártmány.

​Rövid háttértörténet:

A Hitler Jugend története egészen 1922-ig nyúlik vissza, hiszen elődszervezetének nevezhetjük a Nemzetiszocialista Német Munkáspárt Ifjúsági Egyesületét (Jugendbund der NSDAP, Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei), amely közvetlenül a Rohamosztag (Sturmabteilung) irányítása alá tartozott. 1924. áprilisában a mozgalmat átnevezték Nagy-német Ifjúsági Mozgalomra (Grossdeutsche Jugendbewegung), majd 1926. július 4-én Német Dolgozó Ifjúság Hitleri Ifjúsági Szövetsége (Hitler Jugend Bund der deutschen Arbeiterjugend) lett.
Magát a rendszeresített késüket 1933-ban mutatták be. (Gyakran összekeverik a típus megnevezését a Hitler Jugend  vezetői számára rendszeresített tőrrel.) A kés nem csak a Hitler Jugend tagok számára volt elérhető, hanem a fiatalabb korosztályt tömörítő Német Fiatalság (Deutsche Junge - 10-14 éves kor között) tagjai is kiérdemelhették, amennyiben teljesítették a szükséges feltételeket különböző felméréseken, teszteken. A késeket nem központilag osztották ki, hanem mindenkinek saját költségén kellett megvasárolnia azt. A kést csak és kizárólag csak az egyenruhával volt szabad viselni. 
A korai példányokon találkozhatunk a "Blut Und Ehre! felirattal (Baldur von Schirach kézírásának mintájával, aki a Hitler Jugend vezetője - Reichsjugendführer volt), de ez csak 1938-ig jellemző, ezután már nincs mottó a pengén. Természetesen a késői példányokon is találkozatunk az RZM (Reich Zeug Meisterei) kódokkal, mivel előtte is és utána is közvetlenül az NSDAP szabályozta a minőséget, beszállítókat és az értékesítést is.
A Hitler Jugend kések gyártását 1942. októbere után nem folytatják.

Paraméterek

Ország Németország
Időszak Két világháború között, II. világháború
Gyártó Arthur Schüttlehöfer (ASSO)
Gyártójelzés M7/13-as RZM kód
Típus Kés