Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ár:
239.990 Ft
Menny.:db
Termék címkék: Egyenruha

Német Hitler-Jugend Szolgálati Ing És Légierő Kisegítőszolgálati Sapka - Hitler-Jugend Diensthemd Und Luftwaffenhelfer Feldmütze

Ár:
239.990 Ft
Menny.:db
Cikkszám: 2WW473
Szállítási díj: 750 Ft
Várható szállítás: 2022. május 19.
Elérhetőség: Elkelt

Leírás

Szép állapotú ing és sapka, amely akár magában, akár a megfelelő tartozékokkal ellátva bármely gyűjtemény kiváló eleme lehet.

A sapkán a szokásostól némiképp eltérően nem szövet, hanem zománcozott jelvény található. Az ing is bontatlan, eredeti állapotú.

Rövid háttértörténet:

A háború korai éveiben a harcképes férfi lakosság mozgósítása okán fellépő általános munkaerőhiány miatt sokféle szerepben hasznosítható erőforrásnak bizonyult a Hitler-Jugend. Tagjaik részt vettek betakarítási munkálatokban, kézbesítőként, tűzoltósegédként és a légoltalom egységeinél is szintén kisegítő szerepkörben. 1942 végére megállapodás született a Légügyi Minisztérium (Reichsluftfahrtministerium) és a Hitler-Jugend Vezetősége (Reichsjugendführung) között, hogy a fiatal korosztály is minél aktívabban részt vállalhasson a légtér védelmében (Kriegshilfeinsatz der deutschen Jugend bei der Luftwaffe). Feltétel mindössze annyi volt, hogy az önkéntesnek (akik sokan nem feltétlenül önkéntesen jelentkeztek) be kellett töltsék a 15. életévüket.

Paraméterek

Ország Németország
Időszak II. Világháború
Típus Felszerelés