Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ár:
15.990 Ft
Menny.:db
Termék címkék: Miniatűr

Német Birodalmi Élelmezésügyi Hivatal Tagsági Jelvény - Reichsnährstand Mitgliedsabzeichen

Ár:
15.990 Ft
Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!
Eredetiséget Igazoló Vizsgálati Lap - Termékhez Eredetiséget Igazoló Vizsgálati Lap - Termékhez
990 Ft
Menny.:db
Cikkszám: 2WW362
Szállítási díj: 750 Ft
Várható szállítás: 2022. január 24.
Elérhetőség: 1 db raktáron

Leírás

Szép állapotú réz ötvözet alapanyagú példány. 

Jelölése és egyéb gyártási tulajdonságai, formavilága, részletei alapján kijelenthető, hogy a gyártó a Deschler & Sohn volt.

Rövid háttértörténet:

A Birodalmi Élelmezésügyi Hivatal (Reichsnährstand) minden szervezet, vállalkozás és személy felett hatáskörrel rendelkezett, aki, vagy akik valamilyen formában részt vállaltak a mezőgazdasági termelésben, a megtermelt javak szállításában, kereskedelmében, vagy a késztermékek előállításában. A tradícionális német kisgazdaságok fenntartásához még hozzájárult az 1933-as törvény (Reichsnährstandsgesetz - 1933. szeptember 13, amely egyben a Hivatal alapításának napja is) is, amely gyakorlatilag hozzákötötte a gazdákhoz a földjeiket, melyeket nem adhattak el, így megakadályozva az egyre nagyobb birtokrendszerek kialakulását.

A hivatal többek között szabályozta az árakat, felügyelt minden jelzálogot, adósságot, ha kellett adósságkifizetési moratóriumot rendelt el, szabályozta a külföldről érkező árúk forgalmazásának feltételeit, árát és a vámterheit. Ezek a rendelkezések azonban nem feltétlenül jártak sikerrel, hiszen 1936-ra már érezhetően hiány alakult ki bizonyos mezőgazdasági féllkész, kész vagy nyers élelmiszerekből. 1933 és 1939 között körülbelül 440.000 munkás hagyott fel a mezőgazdasági tevékenységgel szerte Németországban.

A Hivatal többek között szorgalmazta, hogy Németországnak legalább további 7-8 millió hektár termőföldre lenne szüksége, hogy kiküszöbölje a folyamatos hiányt és a gazdákat is megfelelő mennyiségű földterülethez juttassa és megszűntesse az importfüggőséget. Többek között ezek az elméletek vezérelték Adolf Hitlert, hogy lerohanja a Szovjetúniót.


 

Paraméterek

Ország Németország
Időszak II. világháború
Gyártójelzés GES GESCH DESCHLER U. S. MÜNCH
Gyártó Deschler & Sohn
Típus Miniatűr