Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ár:
74.990 Ft
Menny.:db
Termék címkék: Gázmaszk

Német M38 Gázmaszkszett - Gasmaske M38 Mit Blechbüchse

Ár:
74.990 Ft
Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!
Eredetiséget Igazoló Vizsgálati Lap - Termékhez Eredetiséget Igazoló Vizsgálati Lap - Termékhez
1.490 Ft
Menny.:db
Cikkszám: 2WW482
Szállítási díj: 1.800 Ft
Várható szállítás: 2022. május 19.
Elérhetőség: Elkelt

Leírás

A készlet tartalmazza az eredeti, 2-es méretű , 1943-as gyártású maszkot (clf és bmw jelölt), Fe41-es vas szűrőjével, amelyen minden bélyegző tisztán kivehető (gnh jelöléssel). A henger továbbá tartalmazza az eredeti leszorító rugót, valamint a gázmentesítő elegy dobozát is. A henger lezáró füle és belső fedele jelölt, amely alapján 1943-as gyártás azonosítható (fülön frn43, fedélen háromszögben q 3 M, felette W) . Ez utóbbiban kettő eredeti csomagolású páramentesítő van. A készlethez hozzátartozik a henger teljes és eredeti szíjazata is, amelyen egy helyen korabeli javítás nyoma látható. 

Rövid Háttértörténet:

A harci gázok támadófegyverként való használata okán az első háborúban egymással szemben álló felek levonták a szükséges tapasztalatokat és rohamtempóban kezdték el fejleszteni a különböző egyéni vegyvédelmi felszereléseket. A legkorábbi rendszerben lévő német M1915 maszkot az M1917 váltotta, amelyet a kettő világháború között az M24-es váltott fel. Következő lépést az M30, majd a továbbfejlesztett M38-as típusok jelentették. 

A hadsereg felső vezetése folyamatos fenyegetésként tekintett a vegyi fegyverek alkalmazására, így végig a katonák állandó felszerelését képezték a háború végéig. Az utasítások ellenére azonban gyakran kiürítették ezeket és jó vízzáró képességei miatt a tárolóhengerben egyéb személyes felszerelés tárgyakat, vagy extra élelmet tároltak.

Paraméterek

Ország Németország
Időszak II. Világháború
Gyártójelzés frn43
Gyártó Federn-, Draht- und Metallwarenfabrik, Havel
Típus Gázmaszk